
امامزاده سید ابراهیم(ع)مراغه
بقعه امامزداه سید ابراهیم علیه السلام در 5 كیلومتری شرق مراغه در روستای چكان واقع شده است.
این بقعه از دیر باز مورد توجه و احترام خاص اهالی شهرستان مراغه بود و یكی از امامزاده های معروف و مشهور آذربایجان شرقی می باشد.
در تمام فصول سال زائرین جهت زیارت مرقد مطهر این سید جلیل القدر از شهرستان مراغه و شهرستانهای اطراف آن به این مكان مقدس می آیند.در ایام محرم و صفر و روزهای ولادت و شهادت ائمه اطهار بقعه سید ابراهیم (ع)پر از عاشقان عصمت و طهارت و ولایت می شود.
در اربعین حضرت امام حسین سید الشهداء علیه السلام بقعه امامزاده سید ابراهیم (ع)حال و هوای دیگری دارد.بطوریكه مسیر 6 كیلومتری مراغه به بقعه امامزاده مسدود و تردد خودروها به سختی انجام می گیرد و این حضور خالصانه از اول صبح اربعین حسینی تا پاسی از شب ادامه دارد.
این امامزاده در فصول بهار وتابستان شاهد حضور اردوهای مختلف دانشجویی و نیز تورهای سیاحتی و زیارتی است.طبیعت زیبا و دست نخورده اطراف بقعه با باغات سر سبز و دل انگیز و رودخانه ای كه از كنار بقعه همیشه جاری است پذیرای هزاران نفر از دوستداران اولیاء الله و همچنین طبیعت پاك می باشد.این بقعه شریف آرامگاه سید جلیل القدر حضرت امامزاده ابراهیم ابن حسن ابن قاسم ابن عبد الله ابن حضرت امام موسی بن جعفر علیه السلام می باشد.
گفته ها حكایت از این دارد كه نامبرده نوه سوم امام موسی بن جعفر علیه السلام هستند كه در موقع هجرت از سوی مدینه منوره به مشهد مقدس به دست مخالفان و دشمنان امامت و ولایت به شهادت می رسد ودر این مكان دفن می گردد.تاریخ كشف قبر امامزاده سید ابراهیم (ع)به یكصد و هفتاد سال پیش برمی گردد.
در قسمت غربی دیوار حرم نزدیك ضریح مطهر سنگ حجاری شده ای به عرض 80 سانتیمتر و ارتفاع 150 سانتیمتر نصب شده است.كه شرح فضایل آن را به بازدیدتان موكول می كنیم.مساحت عرصه امامزاده حدود 3 هكتار می باشد.
ساختمان بقعه نسبتاً در وسط عرصه قرار گرفته است در قسمت شرقی آن رودخانه محلی جاری است ودراكثر فصول سال پر از آب می باشد.مابین رودخانه و ساختمان بقعه در قسمت شرقی با استفاده از سنگهای رودخانه و دستچین نسبت به طراحی و اجرای فضای سبز بصورت زیبائی اقدام شده و از گونه های مختلف درختان تزیینی استفاده شده است.قسمت غربی امامزاده متصل به روستای چكان است و ورودی قدیمی امازاده ازاین مسیر می باشد.در اطراف بقعه رواقهای در ضلعهای شرقی و شمالی و جنوبی ساخته شده كه زائرین برای استراحت و صرف غذا استفاده می كنند.در زیر رواقهای شرقی به تعداد 12 باب زائرسرا وجود دارد كه در اختیار زائرین قرار می گیرد.










